Σύνδεση

Κομμωτήρια Λέσβου

οι επαγγελματίες της κομμωτικής τέχνης και οι δημιουργίες τους

Facebook Image

Το Σωματείο Κομμωτών-Κουρέων Λέσβου

Σκοπός

logo 1

Οι Σκοποί του Σωματείου Καταστηματαρχών Κουρέων-Κομμωτών Ν. Λέσβου ,όπως αναγράφονται και στο καταστατικό του, είναι η διαφύλαξη, η μελέτη και η προαγωγή των οικονομικών, κοινωνικών, τεχνικών – καλλιτεχνικών, ηθικών και επαγγελματικών συμφερόντων των μελών του, της συναδελφικής αλληλεγγύης, καθώς και της προβολής και εξύψωσης του κλάδου, στα πλαίσια της εξυπηρέτησης του κοινωνικού συνόλου.

Ειδικότερα το Σωματείο σκοπούς έχει:

 1. Την καλλιέργεια, υποβοήθηση, ανάπτυξη και διάδοση του πνεύματος του συνδικαλισμού στος κλάδους των Κουρέων – Κομμωτών και των δύο φύλων, με τη γενίκευση της συμμετοχής όλων στην πρωτοβάθμια τούτη συνδικαλιστική τους οργάνωση, και μέσω αυτής στις αντίστοιχες δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση.
 2. Τη συστηματική μελέτη των προβλημάτων των κλάδων, για την προσφορότερη συλλογική διεκδίκηση και επίλυση αυτών.
 3. Την ενθάρρυνση και προώθηση της συνεργασίας των μελών, με την οργάνωσή τους σε κοινοπραξίες και συνεταιρισμούς, κάθε οικονομικής μορφής, για την αποτελεσματικότερη προάσπιση και προαγωγή των οικονομικών, επαγγελματικών και ασφαλιστικών συμφερόντων τους.
 4. Την ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας μεταξύ των μελών του και την εξασφάλιση συνθηκών βελτίωσης της επαγγελματικής κατάρτισης και της ανόδου του πολιτιστικού και μορφωτικού επιπέδου αυτών.
 5. Την ανάπτυξη του Καλλιτεχνικού – Τεχνικού επιπέδου των μελών του, με την άμεση και υπεύθυνη ενημέρωσή τους στις κάθε φορά εξελίξεις και τις απαιτήσεις της μόδας της κομμωτικής τέχνης και πρακτικής γενικά και ειδικά.
 6. Την καλλιέργεια, εξύψωση και υπεράσπιση των πανανθρώπινων ιδανικών της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης και της Ειρήνης.

 

Ιστορικό

logo 1

Στις 17 Μαΐου του 1989 έγινε η σύσταση της <<ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΚΟΥΡΕΩΝ - ΚΟΜΜΩΤΩΝ ΝΗΣΟΥ ΛΕΣΒΟΥ>> μετά από αδερφοποίηση των δυο σωματείων. Τότε έγινε και η πρώτη συνεδρίαση. Από την πρώτη κιόλας μέρα, τα 29 εγγεγραμμένα μέλη ψήφισαν πρόεδρο το Βασίλη Λύτρα και το πρώτο 9μελές συμβούλιο. Από τότε οι εκλεγμένοι πρόεδροι που ακολούθησαν είναι οι:

 • Κικεράκης Αναστάσιος (06/12/1989)
 • Μουστάκας Γεώργιος (19/10/1994)
 • Εγγλέζος Γεώργιος (14/07/1999 )
 • Δάλλης Παναγιώτης (16/07/2008).

Σήμερα, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέρχεται στα 55 μέλη.

Γίνε Μέλος

logo 1

Ως επαγγελματίας αντιμετωπίζεις προβλήματα στην εργασία σου και θέλεις να τα επιλύσεις. Προβλήματα όπως το εργασιακό, το συνταξιοδοτικό ή το ασφαλιστικό.
Σήμερα, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέρχεται στα 55 μέλη κι έχοντας λάβει μια πολυετή εμπειρία πάνω σε θέματα που αφορούν τον επαγγελματία κομμωτή είναι σε θέση να σε στηρίξει, παρέχοντάς σου εργαλεία όπως

 • τεχνικά σεμινάρια
 • δωρεάν διαφήμιση μέσω της παρούσας ιστοσελίδας
 • management
 • internet κτλ

που θα σε βοηθήσουν να εξελιχθείς, να αναδείξεις τη δημιουργικότητα σου αλλά και το επιχειρηματικό σου δαιμόνιο.

Τι δικαιολογητικά χρειάζεσαι για να γίνεις μέλος...

 • Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας.
 • Φωτοτυπία της άδειας άσκησης επαγγέλματος κουρέα ή κομμωτή.
 • Φωτοτυπία της άδειας λειτουργιάς καταστήματος.
 • Φωτοτυπία της απόδειξη κατάθεσης του παρακάτω ποσού που έκανες στην ALPHA BANK στον λογαριασμό 601002002011473

Το ποσό που πρέπει να καταθέσεις είναι:

 • 30€ πάγιο εγγραφής
 • 20€ ή 25 για κουρέα ή κομμωτή αντίστοιχα για την συνδρομή του έτους
 • 20€ για το σήμα εγκεκριμένου κουρείου ή κομμωτηρίου.


Μόλις μαζέψεις όλα τα έγγραφα τα ταχυδρομείς στον ταμία του σωματίου. Αυτός με τη σειρά του θα σου στείλει το σήμα εγκεκριμένου Κουρείου ή Κομμωτηρίου , το όνομα χρήστη (user name)και κωδικό πρόσβασης (password) για το www.kommotiria-lesvou.gr .

Εάν έχεις περισσότερες απορίες για την εγγραφή σου μπορείς να στείλεις e-mail ή να επικοινωνήσεις στα τηλέφωνα του σωματείου εδώ.

Μπορούμε και θέλουμε να γίνουμε περισσότεροι......
Γίνε κι εσύ μέλος αυτής της ομάδας μας γιατί μαζί λειτουργούμε καλύτερα!

Τελευταία Νέα

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΚΟΥΡΕΩΝ ΚΟΜΜΩΤΩΝ ΝΗΣΟΥ ΛΕΣΒΟΥ 'Οροι Χρήσης
designed&developed by lettinGo